dimarts, 13 de juny del 2023

A les portes de l'estiu!

Semblava que no havia d'arribar, però ja està aquí l'estiu. I per recarregar piles us recomanem tres llibres. Lectura, entreteniment, eines de supervivència... Hi trobareu de tot i més en els llibres que us proposem i que ja teniu a la vostra biblioteca. 

Humor amb bigoti (Albert Roig, Ed. Fanbooks, 2022)

L'Albert Roig és el tiktoker del moment, pixapí de naixement, a més d'actor en obres de microteatre, curtmetratges, websèries... tot curtet per no gastar-se (segons diu). 

I el seu llibre és com un moble d'Ikea, te l'has de muntar tu. Hi trobaràs un piló de coses que et poden divertir: origen de frases fetes, jocs, insults, catalanades, cultureta, qüestionaris i moltes situacions grotesques. Tot el que ha de saber un bon català per anar per la vida moderna.

El sutil arte de que (casi todo) te importe una mierda (Mark Manson, Ed. HarperCollins, 2021)

El bloguer superestrella ens recorda que els éssers humans som falibles i limitats: "no tots podem ser extraordinaris: hi ha qui guanya i hi ha qui perd, en la societat, i això no sempre és just ni és culpa teva". Consells per reconèixer les nostres limitacions i acceptar-les. Segons aquest autor, aquest és el veritable origen de l'empoderament. 

Manson ens ofereix un moment d'urgent sinceritat, en què t'agafa per les espatlles i et mira als ulls per tenir una conversa honesta, però plena d'històries entretingudes i d'humor profà, despietat. Un bon bolet en tota la cara, perquè puguem començar a portar vides més satisfactòries i tocant de peus a terra. 

Este dolor no es mío (Mark Wolynn, Ed. Gaia, 2022)

Diuen que hi ha proves científiques de que els traumes es poden heretar, de que molts problemes crònics o de llarga durada potser tenen el seu origen no en nosaltres, sinò en les vides dels nostres pares, avis o besavis. 

Mark Wolynn, fundador i director de l'Institut de Constelacions Familiars (FCI) i pioner en l'estudi dels traumes familiars heretats, presenta en aquest llibre un enfocament transformador que promet resoldre problemes crònics que les teràpies tradicionals, els medicaments o altres enfocaments no poden alleugerir.