dilluns, 22 de maig del 2023

Club de lectura Llegim?: Banderes dels altres

Avui, a les 19:00h, tindrem ocasió de comentar la novel·la Banderes dels altres, que us hem proposat al nostre club de lectura "Llegim?".

Comptarem amb la conducció de l'autor, en J. N. Santaeulàlia.

Banderes dels altres (Proa, 2019)

En aquesta obra trobem el mosaic d'una societat que intenta deixar enrere les ferides de la guerra civil, reconeixe's i redreçar-se. En un arc temporal que va del 1936 al 1975, entre Barcelona, el Pla de l'Estany i les vinyes de l'Empordà, diverses famílies entrellacen les seves vides tot i la guerra que, fet i fet, tothom va perdre. 

Josep Navarro i Santaeulàlia (Banyoles, 1955) és professor de català, poeta, assagista, novel·lista i traductor. La seva primera publicació va ser el llibre de poemes Memòria de la carn. També en el camp de la poesia, va rebre el premi Jocs Florals de Barcelona (1996) per La llum dins l'aigua. Ha conreat, sobretot, la novel·la: Terra negra, L'absent, Yume i La sorra vermella. Amb Bulbs va obtenir (2000) el premi Crítica Serra d'Or de novel·la. 


J.N. Santaeulàlia va exercir bona part de la seva carrera docent com a professor de català a Banyoles, i també va treballar durant set cursos com a tutor d'Aula d'Acollida en un institut del Raval de Barcelona.