dimecres, 21 de juny del 2023

El Petit Pelut: La Perruqueria Còsmica


Divertides històries d'un personatge petit i pelut, bon noi, curiós, optimista i valent. En aquest cas el catalitzador de la història és un coet espacial que envia el nostre menut a un planeta on viuen criatures de dos colors; totes dos voldran conquerir la seva estima, i per a això comptaran amb una perruqueria que els farà el pentinat a mida: si portes el nostre pentinat seràs i et sentiràs dels nostres!

Els autors juguen a traslladar molt sibil·linament situacions de relacions personals, grupals i de tria de decisions del món real al món simbòlic, amb tot un traçat de paral·lelismes força evidents per als adults però del tot disfressats per als petits, fent que hàbilment s’enfrontin a la desconstrucció del món veritable en forma d’aventures. Una manera brillant de proposar reflexions al voltant del respecte, les diferències, la personalitat, i l’autoestima feta des de l'entorn de la lectura i de la narració gràfica, en aquest cas, sense mots.

Els autors, Céline Fraipont (guionista) i Pierre Bailly (dibuixant), tots dos d’origen belga i també parella, van decidir en el moment de ser pares fer ells mateixos els còmics que voldrien que llegissin els seus fills.