dimarts, 19 de juliol del 2022

Cuinem a l'estiu? I ara... Quines coses de dir!

Doncs sí, a l'estiu també cuinem i gaudim dels àpats, aprofitant el producte de temporada i fent salut. Us proposem tres opcions ben diferenciades de lectura sobre cuina i alimentació adients per aquest estiu. En primer lloc, un llibre infantil per anar introduint la mainada en una dieta sana i equilibrada. En segon lloc, el número de juliol d'una revista amb molta informació sobre diferents espais i productes de proximitat. I, finalment, un sorprenent llibre d'amanides innovadores i fresquíssimes. Veniu a la biblioteca durant l'estiu i trobareu moltes receptes per passar més bé l'estiu!

Menja'ns a l'estiu (Anna M. Matas, Joan Antoja, Òscar Sardà)

Aquest és un llibre molt divertit que ens acosta a les fruites i a les verdures de l'estiu: al cogombre, al préssec, al meló... Aprenem com es cultiven, quines són les seves propietats, quines curiositats amaguen i, sobretot, com és de sa menjar-ne! Ara bé, també és molt important consumir productes de proximitat i en la temporada adequada. Així ens assegurem que les fruites i les verdures són més fresques i saludables. A més, trobem unes receptes ben originals per passar-ho d'allò més bé cuinant, i les instruccions, pas a pas, per fer saludables i delicioses conserves.

Cuina (menjar·beure·viure). Un estiu per menjar-te'l. 50 idees per assaborir les vacances. 

En aquest número de la revista, el més estiuenc de la trajectòria de Cuina, trobem idees per a les sobretaules gurmets i recomanacions de restaurants, cases de menjar i rooftops d'arreu del país. Un article ens explica què és la proteïna vegetal i un altre ens convida a tastar tres referències de Vins de Barberà de la Conca. Els pebrots, els tomàquets, la pera i la vichyssoise són també estrelles d'aquesta refrescant revista. 



Tu ensalada para llevar* (Bérengère Abraham)
*En un tarro

Imagina una amanida feta de diferents capes artísticament col·locades en un bol de vidre transparent que pots endur-te a la feina o de pícnic, per degustar un àpat deliciós i equilibrat. Totes les propostes de l'autora són una exquisida recreació de l'amanida, alhora estètica, saborosa, nutritiva i pràctica, que es pot preparar amb antelació i conservar d'un dia per un altre a la nevera. 

En aquest llibre trobem 45 receptes per preparar les nostres pròpies amanides: d'arròs, de pollastre i mango, de vedella a la tailandesa, de quinoa i fruites del bosc, de patata i tofu fumat, de salmó i cítrics. I també receptes de deliciosos postres que pots emportar-te'n on vols en bol de vidre!!