dilluns, 22 de novembre del 2021

Club de lectura Llegim?: Teoria general de l'oblit

Divendres vinent, a les 19:00h, tindrem ocasió de comentar la novel·la Teoria general de l'oblit que us proposem al nostre club de lectura Llegim? 

Teoria general de l'oblit

Teoria general de l’oblit (Periscopi, 2018, i Edhasa, 2017) ha rebut el premi International Dublin Literary del 2017, i ha estat finalista del premi Man Booker International el 2016. També ha guanyat el XIX premi llibreter el 2018 a la millor novel·la de literatura no catalana.

"Per a la Ludovica, tancada a casa seva amb un gos i els seus llibres, l'escriptura i la lectura es converteixen en l'únic camí per alliberar-se i explicar què passa allà fora". 
Del pròleg de Xavier Aldekoa. 

"No tinc més llibretes per escriure. Tampoc ja no tinc bolígrafs. Escric a les parets, amb trossos de carbó, versos breus. Estalvio menjar, aigua, foc i adjectius."
De la història de la Ludo. 

  
 Edhasa (2017)     
  Traducció: Claudia Solans 

                                                    Periscopi (2018) 
                                     Traducció: Pere Comellas Casanova
                      

José Eduardo Agualusa (Huambo, Angola, 1960) és escriptor i periodista. Criat a Luanda, viu entre aquesta ciutat, Lisboa i Rio de Janeiro. Ha publicat més de trenta obres literàries, traduïdes a més de vint-i-cinc idiomes. És cofundador de l’editorial brasilera Língua Geral, articulista en diversos mitjans de comunicació i presentador del programa de ràdio A Horas das Cigarras, de la RDP África, sobre música i poesia africana. Ha rebut les beques literàries del Centro Nacional da Cultura, de la Fundação Oriente i de la Deutscher Akademischer Austauschdienst. L’any 2007 es va convertir en el primer escriptor africà a guanyar el premi Independent Foreign Fiction, atorgat pel diari britànic The Independent i el Consell de les Arts del Regne Unit, amb la novel·la O Vendedor de Passados.  També ha publicat La reina Ginga i La societat dels somiadors involuntaris. Agualusa és considerat un dels escriptors africans més originals de les últimes dècades i una de les veus més importants de la literatura en llengua portuguesa.