divendres, 26 de novembre del 2021

Cap de setmana al Cinema Montgrí

Aquest cap de setmana podem gaudir al Cinema Montgrí de dues grans estrenes. Trobareu tota la programació clicant en aquest enllaç

A més, dissabte 27 a les 7 de la tarda: "Fan coses de cine", segona sessió de curtmetratges de professionals de l’audiovisual de l’Empordanet. Presentació, projecció i col·loqui sobre la feina d'aquests professionals, sovint internacional però força desconeguda a casa.

Un segundo (Xina, 2020)

Divendres en sessió de Cine Club, en V.O.S.E a les 21:30h.  Dirigida per Zhang Yimou, aquesta pel·lícula narra la història d'un home que s’escapa d’una granja-presó durant la Revolució Cultural. Va ser seleccionada per competir per l’Ós d’Or al 69è Festival Internacional de Cinema de Berlín, però va ser retirada en l’últim moment, al·ludint a questions tècniques. Aquesta retirada suposadament va ser deguda  a la forma com representava la Revolució Cultural Xina de les dècades dels anys 60 i 70. 


No se sap si es van fer retallades posteriorment, però la versió que es mostra aquí és alhora coherent i respectuosa. Zang Yimou s’ha caracteritzat sempre per ser políticament correcte i no ficar-se en bassals amb la censura del seu país.

El Espía Inglés (Regne Unit, 2020)

Durant la guerra freda entre els Estats Units i Rússia, l’enginyer Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) s’infiltra com espia al servei d’intel·ligència britànic MI5. Quan la crisi dels míssils cubans promet inclinar la balança a favor del país soviètic, Wynne començarà a treballar amb la CIA per filtrar informació sobre el pla que tenen en marxa els russos i així evitar una catàstrofe.


Té tot allò que esperes d’un thriller d’espies ambientat a la Guerra Freda. El seu ritme és constant i compta amb un bon equilibri entre el suspens i un commovedor drama humà. Una història agradable, perfecta per a qui va gaudir amb El pont dels espies, però una mica més britànica.