dilluns, 19 d’abril del 2021

NOVETAT. La edad de oro

Roxanne Moreil i Cyril Pedrosa presenten en dos volums un conte medieval, on hi tenen cabuda les lluites amb espases, reis, nobles, gent humil del camp, llegendes... Però durant la història les gestes deixaran pas a una faula social amb accent polític que revel·la esperança per la humanitat.


La trama s'inicia quan el rei mor. La seva filla, Tilda, es prepara per heretar el tron, decidida fer reformes necessàries per apaivagar el seu poble, que pateix fam i por per l'opressió dels senyors de la cort. Però un complot dirigit pel germà petit la condemna a l'exili.

Amb l'ajuda de dos valents cavallers, Tankred i Bertil, la princesa derrotada decideix reconquerir el regne. Llavors comença per ells una aventura durant la qual el seu destí es veurà lligat a "L'edad d'or".

La història, però, no seria el mateix sense les il·lustracions atractives que presenta, amb molts colors i un tras fi. I encara hem de parlar del format innovador de les vinyetes, en què un personatge està dibuixat diverses vegades en una vinyeta per expressar el moviment i el protagonisme del mateix personatge. 


Roxanne Moreil

Nascuda el 1987, Roxanne Moreil va estudiar Història de l'Art a la Universitat de Nantes. Des del 2010 és llibretera i col·laboradora en una infinitat de projectes relacionats amb els dibuixos animats. Com a membre de Maison Fumetti, una cooperativa de Nantes dedicada al còmic, que va copresidir durant un any, va participar activament i enèrgicament al festival Fumetti. El 2015 va crear el grup editorial Vie Moderne amb Cyril Pedrosa , on junts van començar a publicar art produït per parelles d’autors, inspirats en obres de grans pintors, tant del passat com de moviments contemporanis. El 2018 es va implicar en el naixement de l’exposició feminista “Una caricatura quan vull si vull”, una producció de Maison Fumetti. L'Age d'or (Dupuis; The Golden Age , First Second in English 2019) és el seu primer guió de novel·la gràfica, coescrit al costat de Cyril Pedrosa.



Cyril Pedrosa

Dibuixant i guionista de còmic francès. Es va formar a l'escola gràfica Gobelins de París. Posteriorment es va incorporar als estudis d'animació francesos de la companyia nord-americana Disney, treballant d'assistent gràfic. Va intervenir sobretot en les pel·lícules d'animació El gepertu de Notre Dame i Hèrcules.

A partir d'un encontre amb el guionista francès David Chauvel, el 1998 es va posar a treballar per la sèrie Ring Circus, encarregant-se dels dibuixos i el color. La sèrie va comptar amb quatre parts, publicades entre 1998 i 2004. Va continuar la col·laboració amb David Chauvel amb la sèrie Les Aventures spatio-temporelles de Shaolin Moussaka, iniciada el 2004.


El 2006, Cyril Pedrosa va publicar la novel·la gràfica Les Cœurs solitaires i el 2007 Trois ombres. Va col·laborar amb el fanzine parisenca Le Goinfre i a partir de 2008 va iniciar una col·laboració amb la revista d'humor gràfic francesa Fluide Glacial, en la qual va publicar una sèrie anomenada Autobio, de caràcter autobiogràfic i centrada en el moviment ecologista des d'una perspectiva humorística.

El 2013 fou cofundador de la revista mensual de còmics Professeur Cyclope, juntament amb els autors Gwen de Bonneval, Brüno, Hervé Tanquerelle i Fabien Vehlmann.