dijous, 15 d’abril del 2021

Cine Club al Cinema Montgrí

Aquest cap de setmana, al Cinema Montgrí podem gaudir d'una sessió de Cine Club i d'una nova estrena. Trobareu tota la programació del cap de setmana clicant en aquest enllaç.

El Chico (Estats Units, 1921)

Charlot recull i afilla un nadó abandonat al carrer. No triga a agafar-li afecte i quan creix li ensenya algunes tècniques essencials de supervivència. Amb el temps els dos formen un gran equip, col·laborant per buscar-se la vida pels carrers. Però un dia el noi emmalalteix i els serveis socials intenten prendre-li la seva custòdia i, per tant, separar-los.


Cent anys després de la seva estrena mundial, torna als cinemes en la seva versió restaurada en 4K una de les pel·lícules més icòniques de la història. Amb algun dels gags més memorables de la seva carrera i aquest sentit únic per reflectir els sentiments humans, Chaplin ens porta magistralment del riure al plor.

Sir Charles Spencer Chaplin (Londres, 1889)

És conegut com a Charles Chaplin; va ser actor, compositor, productor i director de cinema. És considerat com un dels millors mims i pallassos de la història del cinema. Actuava, dirigia, escrivia els guions, componia la música i produïa les seves pròpies pel·lícules. Chaplin fou una de les personalitats més creatives de l'època del cinema mut i va influir molt en altres actors. La seva vida artística va durar més de 65 anys, des dels escenaris victorians i els music hall britànics quan era un artista jove, fins a gairebé la seva mort a l'edat de vuitanta-vuit anys. 


Los Estados Unidos contra Billy Holiday (Estats Units, 2021)

La llegendària Billie Holiday (Andra Day), una de les millors intèrprets de jazz de tots els temps, va ser adorada pels seus fans d'arreu del món durant la major part de la seva carrera. Però el Departament Federal de Narcòtics d’Estats Units la va tenir com a objectiu d'una operació encoberta liderada per l’Agent Federal Jimmy Fletcher (Trevante Rhodes), amb qui Billie havia tingut un tumultuós romanç. Inspirada en la història de la seva vida, aquesta pel·lícula examina íntimament la seva lluita contra l’addicció, la fama i un cor trencat.


Una potent defensa de Holiday com a pionera dels drets civils i de la seva enlluernadora estrella per a una potencial glòria als Oscars

Lee Daniels (Estats Units, 1959)

Va estudiar a la Universitat de Lindenwood de St. Charles (Missouri). Va començar la seva carrera en el camp de l'humor com a director de càsting i de rodatge en projectes com Under the Cherry Moon i Purple Rain. Va continuar dirigint nous talents, inclosos diversos candidats i guanyadors d'Oscars. També va destacar al documental My Big Break.

A l'edat de 21 anys va crear la seva pròpia agència que després va vendre i, ja milionari, va començar a treballar com a assistent de producció. Va produir Monster's Ball i va dirigir la pel·lícula Precious, la qual va tenir sis nominacions als Oscar, incloent-hi Oscar al millor director, i en va guanyar dos.