dijous, 29 d’abril del 2021

Cine Club i Nova Estrena al Cinema Montgrí

Aquest cap de setmana, al Cinema Montgrí podem gaudir d'una nova sessió de Cine Club el divendres al vespre i d'una nova estrena dissabte i diumenge. Trobareu tota la programació del cap de setmana clicant en aquest enllaç.

Y llovieron pájaros (Canadà, 2019)

Aquesta és la història de tres ancians que han triat retirar-se del món per viure als boscos de Canadà. Quan un gran incendi amenaça la regió, algú arriba fins al seu amagatall: una jove fotògrafa que busca  un tal Boychuck. I no és l’única. Poc després, una dona de més de 80 anys apareix com una brisa lleugera que sacsejarà les seves vides. Mentre intenten comprendre la història de Boychuck a través de les seves pintures, alguna cosa extraordinària sorgirà entre tots ells.

Louise Archambault (Canadà, 1970)

Guionista i directora de cinema quebequesa, que es va donar a conèixer amb el llargmetratge Família (2005), premiat per l'Acadèmia de Cinema i Televisió del Canadà. Al llarg de la seva carrera professional ha dirigit altres curts, com Atomic Saké, Lock, Petite Mort i Kluane. Ha dirigit també altres quatre llargmetratges: Il pleuvait des oiseaux (2019), Merci pour tout (2019), Hope (2017) i Gabrielle (2013), presentada al Festival Internacional de Cinema de Toronto i que va rebre als Canadian Screen Awards els premis a millor pel·lícula i millor actriu per a Gabrielle Marion-Rivard, a més de ser la candidata canadenca a l'Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa.


Mamá María (França, 2020)

Patience és una traductora especialitzada en escoltes telefòniques per a la brigada d’estupefaents. El treball és dur i mal pagat. Durant una investigació descobreix que un dels traficants als que escolta és el fill de la infermera que té cura de la seva mare. Decideix encobrir-lo i, gairebé sense planejar-ho, farà una important troballa.

Nominada a millor guió adaptat als Premis César de 2020.



Jean-Paul Salomé (París, 1960)

Després d'estudiar cinema a la Sorbonne Censier, va treballar com assistent en rodatges cinematogràfics, com ara el de la pel·lícula Les Uns et les Autres, de Claude Lelouch. També va realitzar dos curtmetratges de gènere documental: L'Heure d'aimer (1983) i La petite Commission (1984). El 1991 va filmar un primer llargmetratge per a la televisió: Crimes et jardins, del qual també va ser guionista. Han seguit altres llargmetratges, com ara Les Femmes de l'ombre (2008), amb Sophie Marceau. Ha estat president d'UniFrance Films, entitat dedicada a la promoció i divulgació del cinema francès, des del 2012 fins al 2017.