dilluns, 3 de maig del 2021

Trilogia d'intriga de Juan Gómez-Jurado

Reina Roja (2018), Loba Negra (2019) i Rey Blanco (2020)

Molts exemplars venuts, molts de regalats i en el nostre catàleg veiem que no queden exemplars sense prestar, que hi ha moltes reserves esperant: aquesta trilogia està tenint un gran èxit. 

La saga de l'Antonia Scott, ni inspectora ni criminalista, presenta unes trames internacionals, actuals i amb girs inesperats que atrapen fins al final. L'inspector Jon Gutiérrez, el seu company, està acusat de corrupció i suspès de feina i sou. És un bon policia ficat en una qüestió molt lletja, sense res a perdre. És per això que accepta una misteriosa proposta: aconseguir que Antonia torni a treballar, fent el que feia abans que tot es capgirés.  


La lectura és ràpida, àgil, de les que et fan voler un altre capítol sigui l'hora que sigui. El llenguatge és directe i trepidant, ple de referències culturals fàcilment identificables. La simplicitat aparent pot ser una trampa, i funciona: després del primer volum no és possible aturar-se. Ara és un bon moment per començar, amb els tres títols ja disponibles. 

Penguin Random House Grupo Editorial és el grup editorial que ha publicat totes les obres de Juan Gómez-Jurado. 

Juan Gómez-Jurado (Madrid, 1978) 

És llicenciat en Ciències de la informació per la Universidad CEU San Pablo. Ha treballat com a periodista a diferents mitjans: Radio España, Canal +, Cadena COPE, 40 Principales, ABC, La Voz de Galicia i El Mundo. També ha col·laborat a les revistes Qué Leer, Jot Down i New York Times Book Review. Des de setembre de 2012, fa una secció al programa de Júlia Otero Julia en la Onda titulada Personas físicas juntament amb Raquel Martos.


És un dels creadors el 2014 del podcast Todopoderosos. També va fundar juntament amb Arturo González-Campos el cinefòrum Cinemascopazo, de periodicitat setmanal. La seva primera novel·la Espía de Dios (2006), va ser un supervendes internacional amb més d'un milió i mig de lectors a quaranta-dos països. La seva següent novel·la Contrato con Dios (2007) va ser també un supervendes i es parla d'una possible adaptació a pel·lícula a Hollywood. La tercera novel·la, El emblema del traidor (2008) va guanyar el VII Premi Internacional de Novel·la Ciutat de Torrevieja. Gómez-Jurado és un dels escriptors espanyols contemporanis més llegits i traduïts.