dijous, 14 d’octubre del 2021

Cap de setmana amb Cine Club en VOSE i gran estrena

Aquest cap de setmana podem gaudir al Cinema Montgrí d'un documental biogràfic en la sessió de Cine Club el divendres en VOSE i d'una gran estrena. Trobareu tota la programació clicant en aquest enllaç.

A metamorfose dos pássaros (Portugal, 2020) 

Beatriz i Henrique es coneixen, s'enamoren i es casen quan ella té 21 anys. Henrique és un oficial de la marina i passa llargues temporades al mar, mentre Beatriz queda a càrrec dels seus sis fills. Un día desapareix Beatriz de manera totalment inesperada. El seu fill gran és Jacinto, que des de la infància ha somiat convertir-se en ocell. Jacinto és el pare de la directora Catarina Vasconcelos, la mare de la qual també va morir quan ella tenia 17 anys i des de llavors que va començar a treballar en aquest projecte.



Lírica i reposada, l’òpera prima de la portuguesa Catarina Vasconcelos premiada en diversos festivals, com ara la Berlinale (va competir en la nova secció Encounters) i el IndieLisboa, és un collage visual i sonor que reconstrueix la història de la seva pròpia família a mig camí entre el fantàstic i l'autobiografia. 

Cry Macho (EUA, 2021)

Texas, 1978. Una ex-estrella de rodeo i criador de cavalls retirat accepta un encàrrec d’un antic cap: portar al seu fill petit des de Mèxic de tornada a casa per allunyar-lo de la seva mare alcohòlica. En el viatge, tots dos s’embarcaran en una inesperada aventura.



Cry Macho és una les pel·lícules més precioses i optimistes del veterà actor-director. Sembla que, als seus 91anys, Eastwood necessita ensenyar-nos l’espai on li agradaria morir, aquest recés de pau on no passa res perquè tot ja ha passat. Aquesta estrena és la número 39 de la filmografia d'aquest director; un confortable i melancòlic melodrama en línia amb les seves millors pel·lícules.