dimecres, 20 d’octubre del 2021

Aprenent a llegir


Els animals de companyia poden arribar a ser importants per la vida d'una persona. Un exemple el trobem en aquest conte. El recomanem a les famílies perquè el llegiu amb la mainada que està aprenent a llegir i els costa una mica.


La història explica que a la Martina no li agrada llegir. Ni llibres, ni revistes, ni tan sols el rètol del carretó dels gelats. Llavors la Martina coneix la Bonnie a la biblioteca, una gossa que l'escoltarà mentre la Martina llegeix en veu alta. Ara potser llegir ja no és tan dolent... 


El paper que pot tenir un gos a l'hora d'aprendre a llegir és molt positiu: transmet tranquil·litat i alhora es mostra pacient i sobretot no jutja el nen o nena que llegeix. El març del 2019, amb els alumnes amb més dificultats per llegir de 1r de primària del Guillem del Montgrí vam viure l'experiència amb l'associació ATAGI (Associació de Teràpia Assistida amb Animals de Girona). Va ser bonic veure com els nens llegien amb els gossos tan relaxats. Esperem que els ajudés a veure que amb paciència tots podem aprendre a llegir i viatjar per mons que mai haguéssim imaginat.