dilluns, 14 de setembre del 2020

Contes de tardor

Ja s'olora la tardor!  Les olors, els fruits, les pluges, els animalons, les castanyes... us deixem una petita llista de llibres infantils sobre la tardor.

Ja tenim el conte dels bolets! De la mà de la biòloga Mar Hurtado ens arriba una història divertidíssima en la qual els protagonistes són una colla de bolets que, la veritat, s'han tornat bojos!!! Aih, el canvi climàtic ens farà fatir una mica!


La Paula, en Marc i en Michael passen un cap de setmana a la masia dels avis. Descobriran el paisatge de tardor i que anar a buscar bolets pot ser tota una aventura engrescadora.

Des de fa molts anys, famílies de ratolins han cavat els seus caus a les arrels i als troncs dels arbres de la Bardissa Secreta, una tanca densa de matolls que envolta el camp de l'altra banda del riu. Els ratolins de la Bardissa Secreta sempre estan atrafegats. Quan fa bon temps, recol·lecten flors, fruites i fruits secs dels voltants i en preparen melmelades i conserves boníssimes que guarden al Magatzem de la Soca per als mesos d'hivern. Tot i que els ratolins treballen de valent, també troben temps per divertir-se. Al llarg de l'any, celebren els dies assenyalats amb festes i banquets i ja pot ser l'aniversari d'un ratolinet, un casament llargament esperat o l'arribada de la primavera, que els ratolins trobaran la manera d'ajuntar-se i celebrar-ho. Cauen les fulles! Arriba la tardor a La Bardissa Secreta. Els contes de les quatre estacions d?aquest indret misteriós són un clàssic de la literatura anglesa.

 


La reina Calor i el rei Fred no són amics. L'una mana al regne de l'estiu. L'altre mana al regne de l'hivern. I tots dos volen governar el país de la Tardor. Però, qui és qui mana, al país de la Tardor? La reina Calor o el rei Fred?


Acompanya l’esquirol Nin i descobreix com canvien el bosc i els seus habitants amb el pas de les estacions. Ets capaç de trobar totes les diferències amb les altres estacions?
Una col·lecció de quatre llibres de cartró dirigida a nens a partir de dos anys per què juguin i descobreixin els canvis que comporta cada estació tot observant els detalls de les il·lustracions.


Cançons de tardor ens convida a viure la tardor sense presses però amb intensitat, tot farcint la vida de música i cançons. A gaudir de la bellesa del cromatisme del bosc, de l’espectacle de colors, i a gaudir de la natura, que ens regala els seus millors fruits: el raïm, les olives, les castanyes, els bolets…Noè Rivas ens regala música i les cançons de tardor, i amb les il·lustracions de Mercè Arànega veurem esquirols, cargols, la castanyera, com cauen les fulles i també el pomer com dansa.


Tot l'equip de la biblioteca us desitja una bona entrada a la tardor!!!!!!