divendres, 25 de setembre del 2020

CINE CLUB al Cinema Montgrí

Avui divendres, a les 22h al Cinema Montgrí

Podeu trobar la programació del Cinema Montgrí clicant en aquest enllaç

PAPICHA, SUEÑOS DE LIBERTAD 

(Argèlia, 2019) VOSE 

Argelia, anys 90. Els grups extremistes dominen el país amb la intenció d’instaurar un Estat Islàmic. Les dones són les que en surten més mal parades, a causa de totes les lleis que limiten la seva llibertat tant de mostrar el seu cos com de circular lliurement. Al mig d’aquesta frenètica cacera de dones, la Nadjma, una jove estudiant apassionada de la moda, està decidida a convèncer a les noies del seu campus per organitzar una desfilada de moda, desafiant a tots aquells que volen frenar la seva llibertat.


Premis rebuts (2019): 

Premios César: Millor primera obra i millor actriu revelació (Khoudri)
Festival de Cannes: Un Certain Regard (Secció oficial)
Festival de Valladolid - Seminci: Millor nou director i Premi del públic

Mounia Meddour (Moscou, 1978)

És filla del director de cinema algerià Azzedine Meddour.​ Va realitzar estudis de postgrau en periodisme i va rebre formació en cinema i audiovisuals a França, on es va diplomar al Centre Européen de Formation à la Production de Films (CEFPF, París) en realització de ficció (2002) i en direcció de documentals (2004).



Ha dirigit documentals, com ara Particules elementaires (2007), La Cuisine en héritage (2009), Cinéma algérien, un nouveau souffle (2011, Cine argelino, un nuevo aliento), i un primer curtmetratge de ficció, Edwige (2011). Papicha, sueños de libertad és el seu primer llargmetratge.