diumenge, 2 d’agost del 2020

Estiu a la natura

Si voleu conèixer diferents opcions per fer viatges de proximitat (o no) aquest estiu, us proposem consultar, entre d’altres, tres revistes que us poden aportar noves idees i revisar alguns clàssics.

Excursionisme, editada per la Unió Excursionista de Catalunya (UEC), és una eina de difusió del món excursionista i dels seus valors. Abasta temàtiques esportives, culturals, ambientalistes, històriques, etc. i sempre pendent de l’actualitat. Aquesta publicació en color i en format gran té una periodicitat bimestral.



El número 417, corresponent als mesos de juliol i agost d’enguany, inclou els següents articles: 

- L’ascensió a l’Aneto

- Els Alps de la Vanoise amb nens

- Toubkal en btt, una aventura ciclomasoquista per l’Alt Atlas

- Fonts, poesia i bells paratges del Brull

- Extraescolar d’escalada confinada

- AWF Andorra Walk Festival 

Vèrtex, és la revista de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Aquesta revista bimestral d'excursionisme i esports de muntanya, amb rutes i continguts de Catalunya i la resta del món, té seccions fixes dedicades a l’alpinisme i l’escalada.



A més de les moltes seccions habituals, el número 290, corresponent als mesos de juliol i agost d’enguany, inclou els següents articles: 

- Descens de barrancs a la vall de Barravés

- Cent anys de FEEC

- Natura i aventura a les illes Açores

- Entrevista a Eliseu Vilaclara

- El grup de suport de muntanya dels agents rurals

Descobrir Catalunya, editada per Sàpiens Publicacions, és una revista de periodicitat mensual i de referència per al turisme interior de Catalunya. Ofereix reportatges sobre tota la geografia catalana. Els seus articles tracten una àmplia varietat temàtica que inclou, entre d'altres, la descripció de paisatges, rutes, festes, pobles, tradicions, patrimoni, gent, gastronomia i natura. 



En el número 269, corresponent al mes de juliol, trobem els següents articles: 

- Les cares del Pedraforca

- Mirades (Els colors de la Lluna i L’esperit viu de la Costa Brava)

- Món descobrir

- Dossier central: proposta de quatre rutes a peu pel Pedraforca

- Camí de mestral

- Rutes de natura

- Viure i veure (La Segarra)

Recordeu que aquestes i d’altres revistes les podeu agafar en préstec a la Biblioteca Pere Blasi de Torroella de Montgrí.

Pietat Álvarez