dilluns, 3 d’agost del 2020

La ruta del ratolí carter


Avui us recomanem La ruta del ratolí carter, de Marianne Dubuc. Aquest àlbum il·lustrat és ple de detalls i tocs d'humor a les il·lustracions. El protagonista és un ratolí que fa de carter i ha de portar paquets a diferents animals. Amb aquesta excusa veurem les cases d'un cocodril, un esquirol, una serp o fins i tot la d'un llop.



Si voleu seguir les aventures d'aquest ratolí podeu seguir-les en aquests altres dos contes:



Aquest cop el Ratolí Carter se'n va de vacances amb la família, però ha de seguir amb la seva ruta: a la jungla, al Pol, a la platja o al desert. L'acompanyarà tota la seva família i entre tots coneixaran una pila d'animals divertits.



El Ratolí Carter s’aixeca com cada matí per fer la seva ruta, però avui li ve de gust una mica de fantasia i de bogeria… En lloc d’anar a fer el repartiment amb la seva furgoneta, se’n va amb coet! Durant la seva extraordinària ruta, ja no es troba amb els animals de sempre, sinó que s’endinsa en terres imaginàries: la terra dels dolços, el paradís de les sirenes, el país dels monstres… Fins i tot viatjarà entre els núvols i a les profunditats del mar. La ruta del Ratolí Carter no coneix fronteres ni límits!



Marianne Dubuc va començar la seva carrera en el món de la literatura infantil al 2006, després d’haver estudiat disseny gràfic. Autora i il·lustradora alhora, el seu segon llibre Davant de casa meva (Joventut, 2010) va ser un gran èxit tant al Canadà com a nivell internacional i va llançar la seva carrera a Europa. Traduïda a més de 30 idiomes, ha rebut dues vegades el Prix littéraire du Gouverneur Général (l’última, al 2018 pel llibre El camí de la muntanya), entre altres prestigiosos premis com el TD de Literatura Infantil. Marianne ara publica llibres sota el seu propi segell, ÀLBUM Publishing, fundat juntament amb el seu company Mathieu Lavoie, també autor i il·lustrador.

Cristina Rufí i Juanals