diumenge, 26 de juliol del 2020

De llops...però sense caputxetes!

Els llops són uns animals recorrents en els contes infantils i molts nens i nenes senten una especial atracció per aquests personatges. Avui us presentem alguns contes per als fans més incondicionals dels llops, que sempre els toca el paper de dolents de la pel·lícula i potser no és sempre així.

Els calçotets del llop. 
Wilfrid Lupano, Mayana Itoïz i Paul Cauuet.
Editorial Astronave.

Al bosc viu el llop que fa més por. Un esguard esfereïdor i els seus ullals, descomunals. Però es pot ser ferotge realment anant en calçotets alegrament? Aquest conte encapçala una col·lecció de tres àlbums il·lustrats que inicien als més petits en el món del còmic i que tenen per protagonista un llop amb històries molt divertides. 




Si voleu mirar com és per dins cliqueu aquí

Wilfrid Lupano és un dels guionistes de còmic més importants del mercat francès, sent autor d'Alim el curtidor o Los viejos hornos entre d'altres.

Mayana Itoïz és una de les il·lustradores de llibres infantils i juvenils del mercat francès, havent il·lustrat, amb el seu característic estil, llibres per a tots els grans segells de França.

Paul Cauuet és un dibuixant i colorista de còmic, l'altra meitat de Los viejos hornos juntament amb Lupano. Després de l'èxit en el mercat adult amb els seus còmics, han decidit traslladar el seu talent conjuntament a l'àlbum infantil.


El llop educat
Becky Bloom 
Editorial Edebé

Quan el llop famolenc baixa a la granja, el sorprèn veure que els animals són molt educats, fins i tot una mica tibats, L'única manera d'entrar a la granja és aprenent a llegir. Un conte divertit per valorar la lectura.


Voleu que us l'expliquem? Cliqueu aquí!

Becky Bloom. Va néixer a Grècia, va estudiar arquitectura a California i és l'autora de deu llibres il·lustrats infantils, alguns d'ells traduïts en més de 25 idiomes.

L'ovelleta que va venir a sopar.
Steve Samallman

“Un altre cop sopa de verdures! -es queixava el vell llop-. Tant de bo tingués una ovelleta! Em prepararia un bon estofat, el meu menjar preferit… Just aleshores… TOC, TOC! Era una ovelleta. -Que puc passar, si us plau?- va dir l’ovelleta. -Sí, estimada, passa, passa, arribes just a temps per sopar! – va respondre el vell llop amb to burleta”.



I amb aquest començament tenim a taula una història protagonitzada per un llop i una ovelleta, dos famosos personatges dels contes infantils, gairebé sempre enemics, però que en aquesta ocasió establiran una bonica i sincera amistat.

Un seguit de de situacions faran que el cor del vell, famolenc i ferotge llop es vagi entendrint i al final… L’haureu de llegir per saber com acaba.

L’Steve Samallman utilitza un llenguatge senzill, molt simple i proper, i les divertides i acolorides il·lustracions de la Joelle Dreidemy ens ajuden a captar les emocions que ens vol transmetre el conte amb els seus dos personatges.

L’amistat, la tendresa, la solidaritat, la necessitat d’ajudar els més dèbils, l’empatia, són alguns dels valors que podrem treballar amb aquesta lectura.


Del mateix autor que no estan disponibles a la biblioteca, però es poden demanar a una altra biblioteca:





El llop no vindrà

El Conillet pregunta a la seva mare si hi ha cap possibilitat que un llop arribi fins a casa seva. La mare li diu que en queden molt pocs i que és gairebé impossible que un llop pugui arribar fins on viuen. Però el Conillet no ho té gens clar. Un conte en el què els nens i nenes s'hi senten identificats i amb  unes il·lustracions molt boniques. 






El llop sentimental
Geoffroy de Pennart

El llop Lucas ja s'ha fet gran i marxa de casa. El seu pare li dóna una llista amb tot el que pot menjar i la mare li comenta que no s'ha de deixar entendrir. El llop s'endinsa en el bosc i no triga a tenir gana. Al seu davant van apareixent tot un seguit de personatges perfectament comestibles però en Lucas, veritablement, és massa sentimental. De totes maneres acabarà llepant-se els dits i el conte tindrà un final feliç.





Del mateix autor també hi ha:

El llop ha tornat!

El senyor Conill té por d'anar a dormir. Ha llegit al diari una notícia esgarrifosa: El llop ha tornat. Toc, Toc, Toc! Serà el llop? ...


Tots dos molt recomanables pel seu sentit de l'humor que també farà somriure als que expliquin el conte a nens i nenes.

Cristina Rufí i Juanals.