dimarts, 20 de desembre del 2022

Les donetes tornen per aquestes festes de Nadal

Més de 150 anys després de la publicació original, podrem llegir en català la versió íntegra d'aquest gran clàssic de la literatura universal, que ha inspirat diverses generacions

Les germanes March –la Meg, la Jo, la Beth i l’Amy—viuen amb la seva mare a Massachusetts, en temps de la guerra civil nord-americana. La seva situació no és pas senzilla: la família, que temps enrere havia estat rica, ara ha de viure amb austeritat. Però això no és el que els preocupa més: sobretot, troben a faltar el pare, que ha hagut d’anar al front.

Tot i que no poden tenir un caràcter més diferent les unes de les altres, juntes passaran per situacions que posaran a prova el seu seny i la seva bondat, i també hauran de superar baralles i disgustos.

D’altra banda, l’arribada d’en Laurie, el net del seu veí, donarà noves alegries a les germanes.


La continuació de Donetes, En aquest segon volum les veurem enamorar-se, lluitar per complir els seus somnis, obrir-se camí professionalment, patir per la malaltia d’una de les persones que més s’estimen... Sigui com sigui, l’amor hi serà molt més present.

El llibre arrenca amb el casament de la Meg, que haurà d’adaptar-se a la seva nova vida de mestressa de casa amb escassos mitjans. La Beth ha quedat molt feble després de la seva malaltia, però no es queixa mai. La Jo continua perseguint el seu somni de ser escriptora i comença a vendre històries, sense que això acabi de satisfer les seves inquietuds. L’Amy pren el relleu de la Jo com a dama de companyia de la tieta March i, sens dubte, encaixa més en les expectatives de l’anciana. I en Laurie... creu que està enamorat d’una de les germanes March.