divendres, 17 de juny del 2022

Club de lectura "El Recer": Les torres del cel

El Club de Lectura del Recer és un club molt veterà de lectura compartida de novel·les en català. Els participants passen molt bones estones llegint i comentant novel·les de diferents temàtiques. Les trobades es duen a terme des de setembre fins a finals de juny, els dimarts de 2/4 de 5 fins a les 6 de la tarda al Centre de Gent Gran del Recer de Torroella de Montgrí. La Biblioteca Pere Blasi proporciona tots els exemplars per als participants en el club. Durant el mes de juny, el club està llegint Les torres del cel.

Les torres del cel (Ediciones B, 2013)

"Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l'Scriptorium, amb el cant del ventre de la terra que donarà lloc a l'Escolania, a través d'uns personatges que conformen el fresc extraordinari duna terra de frontera, la Catalunya que s'expandia cap al sud per assolir la seva plena identitat com a poble."



A començament del segle XI, l'abat Oliba pren una decisió que trastoca l'ordre establert. Un petit grup de monjos s'instal·la en una de les ermites amb la missió de posar les bases del monestir. Entre ells, Dalmau Savarés, exsoldat del comte Berenguer Ramon I, que es debat entre dos futurs excloents: l'espiritualitat transformadora d'en Basili, l'eremita, i el poder mundà de l'Església."

Coia Valls (Reus, 1960)

És escriptora, actriu, professora d'educació especial i logopeda.

Com a actriu ha participat en diverses obres teatrals i en el film de Jordi Lara Ventre blanc, seleccionat al Busan International Film Festival de Corea del Sud. Com a dramaturga, ha posat tres obres en escena: El mercader (Teatre El Magatzem de Tarragona, 12 de març del 2012), Les torres del cel (Teatre Metropol de Tarragona, 12 d'abril del 2013) i La cuinera (Auditori Tarragona, 12 d'abril del 2014).


Ha publicat també les novel·les La Princesa de Jade (2010), L'ombra dels oblidats (2011), El mercader (2012), La cuinera (2014), Amor prohibit (2015), Etheria (2016) i Els camins de la llum (2018). En el món de la literatura infantil i juvenil ha publicat el conte infantil Marea de lletres que maregen (Barcanova, 2010) i la novel·la juvenil L'ombra dels oblidats (2011), a la mateixa editorial.

Ha rebut el Premi dels Lectors de L'Illa dels Llibres, el Premi a la Millor Novel·la en Català de Llegir en Cas d'Incendi i el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica 2012 per La Princesa de Jade.