divendres, 27 de maig del 2022

Club de lectura "La pèrdua, la vida": Sobre el dol.

Dimarts vinent, 31 de maig, a les 19:00h, tindrem ocasió de comentar la novel·la Sobre el dol. Apunts, pensaments i reflexions al voltant de la pèrdua, que us hem proposat com a tercera sessió del nostre club de lectura La pèrdua, la vida, conduït per la Laura Garcia Jordan.

Sobre el dol
Aquest és un llibre petit amb l'esperança de tenir un pes gran en la societat. És una reflexió de l'autora arran de la mort del seu pare el juny del 2020. El dolor, la negació , la ràbia i el sentiment d'impotència es barregen en aquest breu assaig que parla de manera molt íntima d'una experiència humana universal. No podem saber com suportarem el dol fins que el vivim. 


"El dol és una mena d'educació cruel. Aprens que pot ser poc amable i que pot estar ple d'ira. aprens que molta part del dol és el llenguatge, el fracàs del llenguatge i la cerca del llenguatge."


Chimamanda Ngozi Adichie (Nigèria, 1977)

Està considerada la veu més destacada dels nous autors anglòfons que han aconseguit atreure una generació de lectors cap a la literatura africana. La seva obra es llegeix a tot el món i s'ha traduït a més de trenta idiomes.


Per les seves novel·les ha guanyat premis literaris tan importants com el del Cercle Nacional de Crítics Literaris als Estats Units o el Women's Prize for Fiction al Regne Unit, i publica regularment en mitjans tan prestigiosos com The New York Times o The New Yorker. Els seus assajos Tothom hauria de ser feminista (2016), Estimada ljeawele: Manifest feminista en quinze consells (2017) i Sobre el perill dels tòpics (2018), publicats a Fanbooks, han tingut una gran acollida de la crítica i dels lectors.