divendres, 10 de desembre del 2021

Cap de setmana al Cinema Montgrí

Aquest cap de setmana podem gaudir al Cinema Montgrí de dues grans estrenes i un documental. Trobareu tota la programació clicant en aquest enllaç.  

Titane (França-Bélgica, 2021) (divendres en sessió de Cine Club, V.O.S.E.)

2021: Festival de Cannes: Palma d’Or a la millor pel·lícula.

El talent visual de la francesa Julia Ducournau esclata en aquest film. Una pel·lícula tan agosarada i rabiosa que està cridada a connectar, com poques, amb una sensibilitat actual.


El film navega entre diversos gèneres cinematogràfics, com ara la ciència ficció, el drama psicològic o el gore, i conté nombroses referències al cinema de culte, entre les quals destaca Crash, de David Cronenberg, sobre el fetitxisme automobilístic.

Alexia té trastorn per estrès postraumàtic a causa d'haver patit un greu accident de trànsit quan era més jove. Vincent, un bomber, retroba el seu fill deu anys després, localitzat per la policia duanera en un aeroport.

Un año más (Espanya, 2021)

Aquest documental és un particular retrat del pintor Paco Bernal decidit, malgrat les adversitats que se li presenten i la seva capacitat diferent, a celebrar la seva festa de 54è aniversari.


Al finalitzar la sessió hi haurà col·loqui amb el director i la germana del protagonista, Rosa Bernal. S’obsequiarà els assistents amb una litografia de l’obra del protagonista, Paco Bernal.

La hija (Espanya, 2021)

Irene té quinze anys i viu en un centre per a menors infractors. Acaba de quedar-se embarassada i està decidida a canviar de vida gràcies a Javier, un dels educadors del centre. Javier li ofereix viure amb ell i la seva dona, Adela. L’única condició a canvi és que accepti lliurar-los el nadó que tindrà.

Thriller de cocció lenta en què el director demostra el seu domini de la posada en escena i la seva capacitat per crear atmosferes incòmodes. Un film de suspens convencional però molt aconseguit.