divendres, 29 d’octubre del 2021

Cap de setmana al Cinema Montgrí

Aquest cap de setmana podem gaudir al Cinema Montgrí de dues grans estrenes, una també en sessió de Cine Club el divendres en VOSE. Trobareu tota la programació clicant en aquest enllaç.

Benedetta (França, 2021)

A la Itàlia de finals del segle XVII, en plena epidèmia de la pesta, Benedetta Carlini arriba com a novícia al convent de Pescia, a la Toscana. Des de molt petita és capaç de fer miracles i la seva presència en el si de la seva nova comunitat tindrà un impacte immediat i transcendental. El procés de Benedetta es pot considerar el primer procés contra el lesbianisme. Aquesta faula sobre la mentida i el poder mostra el significat de ser dona en aquell moment històric i la societat italiana d'aquell segle. 



Pol Verhoeven (Països Baixos, 1938) va descobrir el llibre "Afectos vergonzosos. Sor Benedetta: entre santa y lesbiana", de Judith C. Brown, i va aconseguir-ne l'adaptació treballant amb el guionista David Birke fins a trobar el to adequat per dur al cinema aquesta història sobre el primer procés contra el lesbianisme plenament documentat.

Las leyes de la frontera (España, 2021)

Estiu de 1978. Ignacio Cañas és un estudiant de 17 anys, introvertit i una mica inadaptat que viu a Girona. Quan coneix el Zarco i la Tere, dos joves delinqüents del barri xinès de la ciutat, es veu immers en una cursa de furts, robatoris i atracaments. En Nacho es fa gran creuant la línia que hi ha entre el bé i el mal, entre la justícia i la injustícia. Aquesta pel·lícula és adaptació de la novel·la homònima de Javier Cercas.


La sessió del diumenge vespre (19:00 h) serà presentada per Edmond Roch, productor de la pel·lícula, el qual ens explicarà detalls de la difícil i arriscada filmació a Girona i a l’Estartit.