dijous, 8 d’abril del 2021

Dins els boscos de Sibèria



Entre el final de l'hivern i el començament de l'estiu, l'escriptor Sylvain Tesson s'instal·là sis mesos en una cabana aïllada a la riba del mar Baikal, en un racó oblidat del món. Va començar, aleshores, una de les aventures més apassionants que una persona pot emprendre: un viatge interior, dins dels boscos de Sibèria.

Aquest dietari il·lustrat és una petita joia per tots aquells que els agradi la natura en estat pur. S'hi dibuixen uns magnífics paisatges i unes imatges que a vegades transmeten serenitat, a vegades inseguretat, altres cops et fan sentir petita o altres simplement et fan gaudir de l'espectacle natural. Les il·lustracions van acompanyades d'un text molt clar, concís i sobretot reflexiu, amb molt poc diàleg, diríem que gairebé nul. Hi ha alguns globus o bafarades que contenen frases d'aquelles per apuntar a una llibreta i recordar-les de tant en tant.


Curta i intensa, Dins els boscos de Sibèria és una obra excepcional i molt recomanable. L'autor Sylvain Tesson és escriptor i viatger, amb aficions realment curioses. Podeu consultar-ho clicant aquí. També podeu llegir un article que recentment li han fet al País: Sylvain Tesson, el escritor que atrapó con palabras al leopardo de las nieves | Cultura | EL PAÍS (elpais.com) L'il·lustrador és Virgile Dureuil i aquest és el seu primer llibre.