dimarts, 1 de desembre del 2020

Novetats 2020 en filosofia

El diccionari de l'Enciclopèdia Catalana ens diu (resumit) que la filosofia és la ciència que cerca de donar una explicació de la natura, de l'home i la seva actuació, i de tota mena de coneixement possible, amb un sistema de judicis de valor amb vista a orientar l'actuació personal i col·lectiva.

I és en aquest àmbit que recentment han arribat a la biblioteca aquestes novetats que us presentem.

Gran història visual de la filosofia (Masato Tanaka) 

2600 anys d'història del pensament explicats gràficament. Un llibre original per descobrir més de 200 conceptes clau de la filosofia occidental explicats amb imatges comprensibles, fresques i innovadores, per entendre procesos mentals de gran complexitat i abstracció. De Tales a Derrida, passant per Schopenhauer, per tal de tenir la filosofia a l'abast de tothom.

Principis elementals de filosofia (Georges Politzer)

Des de Plató fins a l'època contemporània, aquest manual bàsic i didàctic és una eina imprescindible per a introduir-nos en la història de la filosofia des d'un punt de vista crític, materialista i transformador. 

Fronts oberts: quatre assajos sobre Wittgenstein, Russell i Heidegger (Antoni Defez)

Aquest llibre presenta quatre petits estudis, cada un dels quals gira al voltant d'un problema específic, una qüestió no tancada, disputada, a la manera d'una personalitat filosòfica diferent per tal que nosaltres puguem seguir discutint. 


  
La luxúria (Anna Punsoda)              La supèrbia (Jordi Graupera)

 
La gola (Adrià Pujol Cruells)                  La ira (Raül Garrigasait)

Sèrie d'assajos sobre els pecats capitals que és alhora una aposta generacional pel talent d'assagistes de menys de 45 anys convidats a reflexionar sobre els pecats capitals tractant el tema amb el màxim rigor i lluny de qualsevol tipus de moralisme. Cada autor ha triat l'enfocament, més o menys interdisciplinari (filosòfic, antropològic, psicològic, literari, artístic, polític, etc.), que li ha resultat més afí a la seva especialitat i més idoni per al tema tractat.