divendres, 22 d’octubre del 2021

Cap de setmana al Cinema Montgrí

Aquest cap de setmana podem gaudir al Cinema Montgrí d'un documental i d'una gran estrena. Trobareu tota la programació clicant en aquest enllaç.

Homes de fum (Catalunya, 2001-2021)

Llargmetratge documental amb el qual Antoni Martí reedita, vint anys després, la filmació que posa en valor la feina dels vells carboners del Baix Empordà. El 2001, carboners de les Gavarres van protagonitzar per primera i única vegada a la història un intercanvi cultural en un viatge de 3.000 km fins a la regió sueca de Glavëborg. L’objectiu d’aquesta insòlita iniciativa ha estat contribuir a la preservació de la tradició de les carboneres mitjançant el coneixement d’experiències similars a d’altres indrets d’Europa. Els carboners han esdevingut el viu testimoni de la història comuna dels pobles.


Madres Paralelas (Espanya, 2021)

Pedro Almodóvar torna a explicar una història de dones, la de Janis i Ana, que es coneixen a l’hospital quan van a donar a llum. Una és una dona de mitjana edat que no es penedeix de portar al seu fill al món, l’altra és una adolescent plena de dubtes i penediment. Les dues es van quedar embarassades de forma accidental i a l'hospital creen un vincle molt estret que l’atzar s’encarregarà de desenvolupar i complicar.