dimarts, 13 de setembre del 2022

Tornem al Club de Lectura "El Recer": Totes les bèsties petites i grosses

Aviat s'acabarà l'estiu i el Club de Lectura del Recer està preparat per reprendre avui 13 de setembre la lectura compartida de novel·les en català. Les trobades es duran a terme fins a finals de juny, els dimecres de 2/4 de 5 fins a les 6 de la tarda al Centre de Gent Gran del Recer de Torroella de Montgrí. La Biblioteca Pere Blasi proporciona tots els exemplars per als participants en el club. Durant aquest mes de setembre, el club llegirà Totes les bèsties, petites i grosses.

Si teniu ganes de passar un estona sense pensar en pandèmies, ni en problemes mundials i encara menys els personals, aquesta lectura que us hi pot ajudar. Es tracta de les memòries d'un veterinari a l'Anglaterra rural dels anys 30 del segle passat.


Totes les bèsties, petites i grosses, ens presenta un jove James Herriot que, acabat de sortir de la carrera de veterinària a Glasgow, accepta la seva primera feina en una petita localitat de Yorkshire i realment no sap on es fica. I és que literalment haurà de ficar-se dintre d'una vaca, despullat de cintura en amunt, en un estable pràcticament a les fosques i amb una temperatura sota zero. Això no ho explicaven a la carrera, ni tampoc que haurà de guanyar-se un a un tots els grangers de la comarca, personatges peculiars, divertits i pintorescos que ens faran dibuixar un somriure de tant en tant. 


Aquesta història plena d'anècdotes divertides i tendres la trobareu  disponible a la biblioteca juntament amb la segona part de les memòries. Tots dos volums estan publicats a la col·lecció "El cercle de Viena", d'altra banda una col·lecció molt recomanable per la seva qualitat en la tria i l'edició de clàssics moderns del segle XX, fins ara inèdits en català, podeu consultar-los AQUÍ