dijous, 17 de setembre del 2020

LA PESTE, sèrie en dues temporades (Movistar+, 2017-2019)

 

La peste és una sèrie de televisió espanyola, una producció original de Movistar+ creada per Alberto Rodríguez i Rafael Cobos. Narra una història ambientada a la ciutat de Sevilla durant la segona meitat del segle xvi, quan aquesta ciutat era la metrópoli del món occidental i porta d’accès a Amèrica.  Amb el teló de fons d'una de les epidèmias de pesta que van assolar la ciutat en aquest període, la riquesa augmentava amb facilitat gràcies al comerç internacional, a l’or i la plata, a la convivencia de nacionals i extrangers, cristians, jueus conversos, moriscos, esclaus, lliberts… Però també era una ciutat d’ombres per la desigualtat, la fam, les inundacions i les epidèmies. Una investigació a vida o mort en un entorn de repressió pública i hedonisme privat, de misticisme i caos, de traicions i lleialtats.


Va ser presentada en la secció oficial en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, al setembre de 2017. La primera temporada es va estrenar el 12 de gener de 2018 a Movistar+. La sèrie va tenir una bona rebuda entre el públic. Segons ha manifestatr Movistar+, ha constituït la millor estrena d'una sèrie d'aquest canal. El 15 de novembre de 2019 es va estrenar al complet la segona temporada amb el títol "La Peste 2: La mano de la Garduña".



Si us interessa la història, la intriga i les bones actuacions dels actors espanyols més actuals, recordeu que podeu agafar la sèrie a la Biblioteca Pere Blasi de Torroella-L'Estartit.