dilluns, 16 de novembre del 2020

Dos contes per "desenfadar-se"

A vegades les nenes i els nens s'enfaden, i molt! Com podem explicar-los la manera de tranquil·litzar-se? Com dir-los que passa a tothom? Doncs us proposem dos contes que us poden ajudar a aconseguir-ho. 

Tot el que sé quan m'enfado

Poc o molt tothom s'enfada. Quan ens enfadem diem coses que no volem dir i fem coses que no volem fer, però ho podem evitar? Amb un text senzill i fàcil de seguir el conte ressegueix fil per randa el que pensa una nena quan s'enfada i com de cansat pot arribar a ser. Ella ens descobrirà el secret per "desenfadar-se", però per això haureu de llegir el conte!

Jaume Copons 

Autor

És ben sabut que Jaume Copons ha escrit un munt de novel·les, cançons i guions i ha col·laborat en sèries infantils de televisió que han estat mítiques, com ara Barri Sèsam. Potser, però, el que no és tan conegut és que li agrada passejar sense rumb fix, mirar els aparadors de les sabateries, escoltar la mateixa cançó una vegada i una altra, cuinar espaguetis a la carbonara i llegir diversos llibres alhora. Amb tot, el que sí que tenia ben amagat era el remei per desenfadar-se. Sort que per fi ens l’ha desvetllat. Font: revista El Faristol.

Si voleu que us expliqui el conte l'autor podeu clicar aquí

Emilio González Urberuaga 
Il·lustrador

Va néixer el 1954 a Madrid. Des del 1982 ha treballat com a il·lustrador de llibres per a nens. Molts dels seus treballs estan exposats en diversos museus, al Gabinete de Estampas de la Biblioteca Nacional o a la Fundació Juan March. Algunes de les seves obres més populars són Manolito Gafotas, Qué hace un cocodrilo por la noche o Gilda, la oveja gigante (publicat a Corea).

I si us ha agradat molt el conte n'hi ha més de la mateixa col·lecció a la biblioteca:



Tinc un volcà


L’Alba no ho sabia, però a dins hi té un volcà, més o menys entre el melic i les costelles. De vegades, el volcà s’encén i explota. Llavors el foc ho crema tot i l’Alba pateix i s’espanta, tot alhora. Però una nit una fada menuda li explica a cau d’orella què pot fer quan s’enrabia, i aquell truc li farà descobrir sensacions inesperades. 

Un bon conte per aprendre a acceptar les pròpies emocions i a saber controlar-les. És un dels contes més venuts sobre la temàtica i l'autora una de les més demanades a la biblioteca. 

Míriam Tirado


Consulteu la seva web per saber tot el que fa i a què es dedica.

Si voleu que us expliqui el conte l'autora cliqueu aquí


Joan Turu
Il·lustrador


Qui és Joan Turu? Podeu veure-ho a la seva web.

Us ha agradat el conte? En tenim més a la biblioteca! Són aquests: