dimarts, 4 d’agost del 2020

La casa




El còmic o novel·la gràfica que us presentem aquesta setmana és la més personal de l'autor, Paco Roca, La casa. En aquesta història s'hi explica principalment el pas del temps i ho fa a través d'una casa, la protagonista i l'eix vertebrador que uneix a una família. L'autor utilitza aquesta novel·la per dibuixar al seu pare, que s'havia mort, i també li permet dibuixar el pas del temps. 



La primera escena és culpidora, sense paraules, només amb imatges, que dona a entendre la mort de l'amo de la casa. Seguidament per la casa hi aniran desfilant tots els fills i família, on cada un d'ells hi evocarà els records a través d'objectes o paisatges. Plena de reflexions i retorns al passat, aquesta història també té molts moments, objectes o situacions que et transporten als propis records. 



Els còmics i les il·lustracions de l'autor, Paco Roca, són molt ben definits i traçats, però a més, en aquesta història té una característica afegida:les il·lustracions són fetes amb tons més terrosos, grocs, pastels, que fan la sensació d'estar mirant fotografies de fa temps, una mica desgastades i plenes de records i emocions. 



Si voleu conèixer millor Paco Roca podeu anar a la seva web clicant aquí. I si voleu llegir més còmics d'ell, a la biblioteca  de Torroella també hi podeu trobar aquests títols:





Cristina Rufí Juanals