dijous, 3 de setembre del 2020

Cap de setmana, tornem al Cinema Montgrí amb una gran estrena

 

Podeu trobar ja tota la programació del setembre al Cinema Montgrí clicant en aquest enllaç

La boda de Rosa (2020)

Aquest cap de setmana, al Cinema Montgrí torna l’univers femení ple de sentiment i reivindicació de la directora Icíar Bollaín. Rosa, protagonista absoluta, està a punt de fer 45 anys i decideix marxar i deixar-ho tot. S'ha adonat que sempre ha viscut per als altres i ara vol prendre les regnes de la seva vida per complir el somni de tenir un negoci propi. Ara bé, la seva extensa família sembla tenir altres plans i faran que canviar de vida no sigui tan senzill.  


Candela Peña i Sergi López encapçalen el repartiment d’aquesta pel·lícula de reconciliació y també de compromís. Rodada a la ciutat de València, amb un repartiment original i un guió intimista, aquesta pel·lícula es manté fidel a les arrels de la directora i barreja el drama amb tocs de comèdia i crítica social.

ICÍAR BOLLAÍN (Madrid, 1967) és actriu, directora i escriptora. Va debutar en el cinema als quinze anys actuant a El sur (1983), de Víctor Erice. 

La seva primera pel·lícula com a directora va ser Hola, ¿estás sola? (1995), una història de dues noies que somien amb el paradís terrenal i el cercen fent un llarg viatge per mar. Flores de otro mundo (1999) va ser el segon treball que va dirigir, amb Julio Llamazares com a coguionista: aquesta vegada sobre la cerca de l'anhelat amor viatjant pels territoris rurals de la Meseta Central espanyola. El seu reeixit drama Te doy mis ojos (2003) va guanyar un total de set premis Goya, incloent-hi el Goya a la millor pel·lícula. Es tracta d'un drama conjugal sobre els maltractaments en un matrimoni de mitjana edat. Even the Rain (2010), sobre la colonització española de Bolivia i l'explotació actual d'aquest país, va ser seleccionada inicialment com el film espanyol candidat a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per a la 83a edició dels premis Oscar.