divendres, 26 de juny del 2020

Cinema Paradiso

Torna Cinema Paradiso (Itàlia, 1987), en versió original, projectada avui nit (22:00h) al Cine Club Torroellenc al Cinema Montgrí. 

Un cineasta d’èxit recorda als anys vuitanta com va entrar en contacte amb la seva passió a la sala de projeccions del seu poble natal. La difícil postguerra i la censura religiosa a la Itàlia dels anys cinquanta emmarquen aquest drama que ens recorda per què estimem el cinema. 


Podeu trobar Cinema Paradiso a l’eBiblio, clicant aquí, i també en DVD a la Biblioteca Pere Blasi. 

Giuseppe Tornatore (Bagheria, 1956) va guanyar amb aquesta pel·lícula, la segona de la seva filmografia, un Óscar i un Globus d’Or, amb gran èxit de públic. Les bandes sonores de les pel·lícules de Tornatore les signa habitualment el multipremiat Ennio Morricone. Sovint amb part de la crítica en contra, Tornatore continua sent referent en el cinema italià actual. 

Si voleu conèixer altres obres d’aquest director, us convidem a veure: 

La mejor oferta (2013), disponible a l’eBiblio clicant aquí


Virgil Oldman (Geoffrey Rush) és un excèntric expert en art i agent de subhastes, conegut i respectat a tot el món. Per a aquest home solitari, la vida passa sense afecte fins que coneix una atractiva i misteriosa jove (Sylvia Hoeks) que li encarrega taxar i vendre obres d’art heretades. Aquesta jove, que pateix una estranya malaltia psicològica que l’aïlla del món, transforma la gris existència del Virgil. 



La correspondencia (2016), disponible a l’eBiblio clicant aquí

Alt voltatge entre Olga Kurylenk i Jeremy Irons en aquest melodrama. Novament, el món del cinema posa el rerefons en aquesta obra de Tornatore. Una jove universitària viu sovint exposada a situacions molt perilloses en la seva feina com a doble en escenes d'acció de sèries de televisió i pel·lícules. No és una persona atreta pel perill; en realitat sublima així la seva sensació de culpa pel tràgic destí de la seva parella. El seu professor d'astrofísica l'ajudarà a recuperar l'equilibri perdut. 

Pietat Álvarez