Comencen les vacances i la biblioteca us vol desitjar un bon estiu!! Temps per descansar i carregar piles i sobretot llegir contes! una experiència altament gratificant! A continuació us presentem un petit recull de contes......
Per donar la benviguda a la calor!
El país de l'Estiu - Al país de l'Estiu, hi mana la reina Calor, que té com a corona rajos intensos del sol. Diuen que és una bruixa que gaudeix amb revetlles, fogueres i festes majors. Però de tant en tant, algun bruixot en té enveja i envia alguna tempesta per refrescar camps i carrers.
i a l'estiu!
L'estiu és aquí - El sol arriba fins a l'últim racó. És l'estiu: platja, piscina i molta calor!
Ha arribat l'estiu - L’estiu ha arribat al bosc i fa tanta calor que en Petit Llop decideix passar el dia descansant a l’ombra. Mentre reposa a l’hamaca, veu passar els seus amics, molt enfeinats. Està segur que tramen alguna cosa... Quina sorpresa deuen estar preparant?
De ben segur que anireu a fer un bon bany!!
Sota les onades - En l’aparent senzillesa d’una trobada al mar sorgeix el conflicte interior en cada un dels personatges. La vergonya, la por, el rebuig… Per resoldre-ho només es pot fer una cosa: anar a les profunditats, buscar els tresors amagats, obrir bé els ulls i mirar atentament. Potser així descobrirem de què som realment capaços, com de meravellosa és la vida i què és realment important. Una història íntima i emotiva que amaga moltes lectures i transporta a nens i adults a afrontar els conflictes interiors amb amor i confiança. “Una platja, dos nens, un viatge.
El mar ho va veure - Una mirada preciosa que ens demostra que res es perd si ho guardes en el teu cor... Quan Sofia perd al seu estimat peluix després d’un dia de platja, ella està desconsolada. Però el mar ho va veure tot, i potser, només potser,, pugui tornar a unir a Sofia i el seu peluix. No importa quant temps pugui trigar...
i potser trobareu una balena!
Si vols veure una balena - Necessitaràs saber què és el que no has de mirar. Les roses, els pelicans i els pirates. Si vols veure una balena, has de fixar la mirada a la mar, i esperar, i esperar, i esperar... Un àlbum il·lustrat meravellós i poètic per descobrir les virtuts de la paciència i lobservació.
o una sirena!
Cua de Sirena - És un curtmetratge i conte. En Roc estava més marejat que un allioli. No entenia res de res del que el cranc li havia dit… No entenia per què era una cosa que s’havia de convertir en una altra. A més a més, per sempre més! Una cosa o l’altra. Blanc o negre. Carn o peix. Nen o nena, humà o sirena… Com si només hi hagués dues opcions! No pot ser que una decisió sigui també que no vols prendre una decisió?
Pretén sensibilitzar entorn els estereotips de gènere i la diversitat, així com fomentar el lliure desenvolupament de la identitat i de l’expressió del gènere dels infants i joves!!!
És obert a les xarxes i s’ha treballat amb música però sense text perquè pugui circular per tot el món!
La cua de la Sirena - La Carla de gran vol ser una sirena. Cada matí es mira i remira les cames i els peus per veure si li ha crescut una cua escamada i brillant, però res no canvia. Un dia va escoltar la seva àvia dient: “som el que mengem” i va decidir que menjaria només peix o aliments que vinguin del mar. Però aquest pla, té un final no massa digestiu…
Sirenas - explica que un dia, en Julián i la seva àvia, tornant de la piscina veuen unes sirenes al metro. Després, a casa, mentre l’àvia s’està dutxant, el noi agafa fulles d’una plantes i es fa un barret, es maquilla la cara i amb una cortina es fa una cua de sirena. Quan torna l’àvia, enlloc d’enfadar-se, li porta el complement necessari per semblar una sirena de debò i se’n van tots dos a la festa de les sirenes.
i els mosquits fan la seva feina!
Si et pica un mosquit - Un divertiment escrit en rima que vol aju-
dar-nos en cas de patir la molèstia d’un mos-
quit pesat. «Si et pica un mosquit i no et vols
gratar, conec un remei que et pot ajudar»... Al
centre de cada pàgina trobem la imatge ani-
notada d’un infant amb alguns elements del
seu entorn real o imaginari, aïllats sobre el
fons blanc. Acompanyant les divertides il·lus-
tracions hi ha un quartet dividit en dos versos
per pàgina. Diversió, ritme i moviment per a
una proposta fresca i juganera.
Cançó del mosquit - El gripau, el peixet i la perdiu estaven d'allò més tranquils fins que ha arribat el mosquit i els ha picat. Però ara, on s'ha ficat el mosquit? Un conte divertit i amè en forma de cançó.
Els meus veïns els insectes - Potser no us n'heu adonat mai, però hi ha tota una colla de bestioles que viuen a casa vostra. O potser hauríem de dir que sou vosaltres els que viviu a casa seva? Un llibre amb solapes que ajuda a conèixer els insectes situats en un context quotidià. Un tema fascinant per als nens i les nenes!
i sobretot cuideu el mar!!!
Plàsticus Maritimus, una espècie invassora - Quan era petita, la biòloga Ana Pêgo no jugava al pati de casa, sinó que ho feia gairabé sempre a la platja. Hi feia passejades, observava els bassals de marea i col·leccionava fòssils. Tanmateix, a mesura que va anar creixent, va entendre que una nova espècie es tornava cada cop més comuna a la sorra: el plàstic.Per alertar sobre les seves conseqüències a la vida del planeta, l’Ana va decidir col·leccionar i donar un nom a aquesta espècie. La va anomenar Plasticus maritimus, i des de llavors va començar un projecte de sensibilització per a un ús més sensat dels plàstics i mai més no els ha donat treva.
Inspirat en aquest projecte, aquest llibre conté informació sobre la relació entre el plàstic i els oceans. També inclou una guia per preparar excursions a la platja i motivar el lector per aquest canvi. Aquest Plasticus maritimus, pel fet de ser artificial, invasor, contaminant i tenir una vida tan llarga, es mereix tenir els dies comptats!
Us desitgem un feliç estiu!!!!
Marta Vilella Riera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada