dilluns, 6 de maig del 2013

Setmana dedicada a "La maternitat d'Elna"

Dimarts 21 de maig ens visitarà per segona vegada l'Assumpta Montellà. Aquesta segona visita ens guiarà un club de lectura del seu llibre La maternitat d'Elna. Un treball històric i també molt humà que ens parla de les dones que van marxar a l'exili. Es narra com vivien o sobrevivien en els camps de refugiats i com després van retrobar el consol i la vida digna en una dona que portava una maternitat al poble d'Elna, Elisabeth Eidenbenz.

Per il·lustrar i completar el club de lectura de dimarts, el dissabte 25 de maig farem una sortida, amb l'Assumpta Montellà com a guia, als escenaris del llibre: platja d'Argelers, Cotlliure i Elna, amb visita a l'interior de la maternitat d'Elna, ara convertida en museu.

Fer memòria de la història ajuda a tancar ferides i ens agrada poder dir que a vegades ens reserva sorpreses en forma d'esperança, com és la història de La maternitat d'Elna.

Des de la biblioteca l'estiu passat vam fer una petita guia parlant de tota la història, la podeu trobar clicant aquí sobre.