divendres, 12 de novembre del 2021

Cap de setmana al Cinema Montgrí

Aquest cap de setmana podem gaudir al Cinema Montgrí d'un documental i una gran estrena, també en sessió de Cine Club el divendres en VOSE. Trobareu tota la programació clicant en aquest enllaç.

Maixabel (Espanya, 2021)

Maixabel Lasa perd l’any 2000 el seu marit, Juan María Jaúregui, assassinat per ETA. Onze anys més tard, rep una petició insòlita: un dels assassins ha demanat entrevistar-se amb ella a la presó de Nanclares de Oca, a Àlaba, en la qual compleix condemna després d’haver trencat els seus llaços amb la banda terrorista. Tot i els dubtes i l’immens dolor, Maixabel Lasa accedeix a trobar-se cara a cara amb les persones que van acabar a sang freda amb la vida de qui havia estat el seu company des dels setze anys. -Tothom mereix una segona oportunitat- diu ella quan li pregunten per les raons per seure davant de l’assassí del seu marit.



Història d'un procés polític a Torroella de Montgrí

Els annels d’un poble, Catalunya, sintetitzats al nostre municipi. Del 2014 al 2021, reivindicacions, manifestacions, votacions, cercaviles, cançons, xerinola, tot recollit en aquest documental de Manel Gil.



Mediterráneo (Espanya, 2021)

Tardor 2015. Dos socorristes, Óscar i Gerard, viatgen fins a la illa grega de Lesbos impactats per la fotografia d’un nen ofegat en les aigües del Mediterrani. En arribar descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la seva vida cada dia creuant la mar en precàries embarcacions i fugint de conflictes armats. No obstant això, ningú exerceix labors de rescat. Al costat d’Esther, Nico i altres membres de l’equip, lluitaran per donar suport a les persones que el necessiten. Per a tots ells, aquest viatge inicial suposarà una odissea que canviarà les seves vides.