divendres, 20 de novembre del 2020

CONCURS DE HAIKUS PER NADAL!!!

 HAIKUS I NADAL 



BASES DEL CONCURS a les xarxes socials 

instagram – twitter - facebook 



Vols participar en el concurs poètic i fotogràfic "Haikus i Nadal"? Us convidem a emplenar de poesia les xarxes socials de la biblioteca Pere Blasi de Torroella de Montgrí. 

Només cal enviar una foto i escriure un poema haiku (tres versos) que hi estigui relacionat. Pots guanyar 100€ en llibres! 

Aquí tens les bases:

La Biblioteca Municipal Pere Blasi de Torroella de Montgrí organitza un concurs poètic­fotografic a les Xarxes Socials aquest mes de desembre "HAIKUS I NADAL". 

S'entén per HAIKU: una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses. Es tracta d'una composició breu de 3 versos. La seva poètica es basa en la sorpresa i l'embadaliment que produeix al poeta la contemplació d’algun fet relacionat amb la natura, amb una època de l’any o també amb la vida quotidiana. 

Què has de fer per participar-hi?

1- Crea un HAIKU en llengua catalana a partir d'una foto pròpia sobre el Nadal. Poden ser: imatges de natura, plantes, flors, arbres, ornaments, carrers, ambients de casa, el que et sembli que recorda el Nadal. Pots utilitzar efectes i filtres. 

2- El concurs té dues categories, una d'infantil, de 6 a 13 anys, i una per a joves i adults a partir de 14 anys. Per això és imprescindible que facilitis l’edat quan envïis el haiku. El premi per a cada categoria és d’un val de 100€ per gastar en una llibreria del municipi. 

3- Envia la foto i el haiku a biblioteca@torroella-estartit.cat o per whatsapp al 608301300 amb les teves dades personals: nom i cognoms, telèfon de contacte i sobretot l’edat .

4- Nosaltres ens encarreguem de penjar la imatge i el haiku a les nostres xarxes socials @bibliotorroellademontgri @bibliotorroella amb els hashtag #haikutorroellademontgrí #haikunadal #bibliotecapereblasi. 

Objecte

El concurs poètic-fotogràfic, "HAIKUS I NADAL", promogut per la Biblioteca Municipal Pere Blasi de Torroella de Montgrí, consisteix en la publicació de fotografies que evoquin el Nadal i acompanyades d'un HAIKU relacionat amb la imatge. 

Termini

El concurs s'iniciarà a partir de les 00.00h del dia 4 de desembre de 2020 i finalitzarà el dia 21 de desembre del 2020 a les 00.00h. No s'admetran a concurs fotografies enviades més enllà de l'hora de finalització del concurs. 

Característiques dels haikus i les fotografies

1. La persona participant declara sota la seva responsabilitat que la imatge és una obra original seva. Es permet utilitzar filtres i efectes per modificar la imatge. 

2. La persona participant declara sota la seva responsabilitat que el haiku és de la seva autoria. 

3. Els haikus seran escrits en llengua catalana. 

El jurat valorarà tant la mirada artística de la fotografia com la forma evocadora i la qualitat poètica del haiku. 

La biblioteca de Torroella de Montgrí tindrà la facultat de rebutjar les fotografies i els missatges que no reuneixin les característiques anteriors, així com aquelles que siguin discriminatòries per raó de lloc de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.