divendres, 13 de novembre del 2020

Cinema familiar i música

Els divendres toca cinema, però ja fa unes setmanes que no hi podem anar. Per aquesta raó us proposem de mirar cinema a casa i en família. Amb internet a casa i plataformes que ofereixen tot tipus de sèries i pel·lícules els nens i nenes solen apostar per sèries i dibuixos d'èxit. Per això és bo trobar un moment per reunir-se tota la família, passar una bona estona junts i gaudir d'històries divertides amb música i que sobretot ens distreuen de tot el que ens envolta aquests dies. 

La família Bélier


Els membres de la família Bélier són sords, tots menys la Paula, de 16 anys. Ella fa d'intèrpret per als seus pares, especialment pel que fa al funcionament de la granja familiar. Per una casualitat s'apunta al grup del cor de l'institut i allà descobrirà el seu talent per cantar. 

Les choristes (Los chicos del coro)



A 1948, Clément Mathieu, professor de música sense feina, accepta fer de professor vigilant a un internat de reeducació de menors. El sistema repressiu aplicat pel director commociona a Mathieu. Mentre ensenya música i cant coral a aquests nens tan difícils, Mathieu transformarà les seves vides de cada dia. 

Billy Elliot

Al 1984, durant la vaga de miners al comtat de Durham, s'enfronten piquets i policia. Entre els miners més exaltats hi ha en Tony i el seu pare. Aquest s'ha entossudit que en Billy, el seu fill petit, faci classes de boxe. Però, encara que el noi té bon joc de cames, li falta empenta a l'hora de boxejar. Un dia, al gimnàs, en Billy observa la classe de ballet de la senyora Wilkinson, una dona de caràcter sever que l'anima a anar a les classes. A partir d'aquest moment, en Billy es dedicarà apassionadament a la dança. 


Coco

En Miguel és un jove amb el somni de convertir-se en llegenda de la música, malgrat la prohibició de la seva família. La passió que sent el portarà a endinsar-se a la "Terra dels Morts" per conèixer el ser veritable llegat familiar.

Sing (¡Canta!)

En Buster Moon és un koala elegant que regenta un teatre que va ser un èxit en temps passats. És un optimista nat i també és una mica pocavergonya, però estima el teatre amb passió i és capaç de qualsevol cosa per salvar-lo. Sap que el somni de la seva vida està a punt de desaprèixer, i només té una oportunitat per mantenir-lo viu: organitzar un concurs de cant i aconseguir que sigui un gran èxit. Entre els molts candidats apareixeran una porqueta mestressa de casa i una altre porc molt animós, una porc espí roquera, un goril·la bondadós, un ratoli presumit i una elefant molt tímida. 

Ballerina

Felicia és una nena que, després de perdre els seus pares, viu en un orfanat a la Bretanya. La seva passió és la dança i somia amb convertir-se en una ballarina professional. Per aconseguir-ho s'escapa amb l'ajuda del seu  amic Víctor i viatja fins a París de 1879. Allà es farà passar per una altra persona per aconseguir entrar com alumna de la Grand Opera House i així lluita per tenir la vida que desitja.

Mary Poppins

La vida d'una família anglesa formada per un pare banquer, una mare sufragista i dos nens rebels, que pretenen cridar l'atenció dels seus pares fent la vida impossible a totes les mainaderes, es veurà alterada amb l'arribada de Mary Poppins, una extravagant institutriu que baixa dels núvols emplenant el seu paraigua com paracaigudes. Debut i Oscar per a Julie Andrews en aquest clàssic del cinema familiar que en el seu dia va batre récords de taquilla. Una mainadera màgica i cançons enganxoses que faran les delícies dels nens de la casa.

Després se n'ha fet la segona part.


Somriures i llàgrimes 
(The Sound of Music)

Àustria, 1938. Maria és una alegra novícia que abandona l'abadia per convertir-se en la institutriu  dels set fills d'un militar retirat, el capità von Trapp, vidu des de fa poc. La casa dels von Trapp funciona com una caserna, però la Maria aconsegueix tornar l'alegria als nens i guanyar-se'n el respecte i l'afecte.

Sister act

Deloris Van Cartier (Whoopi Goldberg) és una mediocre cantant de cabaret. El seu amant Vince ha comès un crim i ella decideix acollir-se al programa policial de protecció de testimonis. Així, Deloris aconsegueix unanova identitat com a monja en un convent que, només amb la seva presència, perdrà la tranquil·litat que tenia fins ara.

Mamma mia

Versió cinematogràfica del popular musical d'ABBA. Una jove (Amanda Seyfried) que ha crescut en una petita illa grega, ha estat educada per una mare reble i poc onvencional (Streep), que mai ha volgut revel·lar l'identitat del pare. Quan, per fi, sembla que la jove està apunt de saber-ho, apareixen tres possibles candidats (Brosnan, Firth i Skarsgard).