dilluns, 2 d’abril del 2012

La història del duc i la biblioteca de Torroella

Hi havia una vegada la biblioteca de Torroella que tenia molts de contes de totes menes: grans, petits, de riure, de por, prims, gruixuts...Cada nit, quan les bibliotecàries tancaven els llums, una fressa apareixia entre la foscor. Una d'aquestes nits, les bibliotecàries, molt encuriosides, van decidir quedar-se a mirar a veure què o qui era que feia aquella fressa. Al cap d'una estona van adonar-se que en un racó, just on hi ha la butaca sota la finestra, es veia alguna cosa que es movia. Es van acostar a poc a poc i quan van ser gairebé a tocar...oh!!! Era un duc i estava llegint un conte! Cada nit, quan veia que apagaven els llums de la biblioteca, el duc sortia del seu cau, al Montgrí, i baixava volant per ficar-se dins la biblioteca i llegir contes tota la nit.


Ara el duc ve cada nit a visitar-nos, però com que és una mica tímid, en Quim Bou ens l'ha dibuixat perquè ens faci companyia mentre som a la biblioteca.

En aquestes, dates, a més, tenim la nova mascota de la biblioteca en forma de mona de xocolata a la pastisseria de can Masvidal. Ens la cruspirem entre tots per Sant Jordi a la plaça dels Dolors a les 17:30 de la tarda. Bon profit i bona Setmana Santa!